GY.I.K.

A jelenlegi helyzetben online órákra tudtok jelentkezni!

Részletek az ÓRAREND menüpont alatt!

Hol lesznek a csoportos kontakt órák?

Általános iskolákban tartjuk foglalkozásainkat, legtöbbször napközi időben vagy közvetlenül utána.

Mi történik, ha újra át kell állni a digitális tanrendre?

Nagyon reméljük, hogy ez nem fog megtörténni, de ha mégis, az AZZ Zenesuli felkészült erre a lehetőségre is. Oktatóink e-mailben fogják küldeni a meghívót az online órákra, és ott folytatják tovább a hangszeres oktatást. Tavasszal már kipróbáltuk ezt a folyamatot, és 14 csoporttal nagyon jól működött így az oktatás. 

Mely iskolákban van AZZ Zenesuli foglalkozás?

A 18. kerületben: 

Vörösmarty Mihály Ének-Zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium, Kastélydombi Általános Iskola, Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola, Sztehlo Gábor Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium, Kassa Utcai Általános Iskola, Kandó Téri Általános Iskola, Kapocs Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola, Brassó Utcai Általános Iskola, Gloriett Sportiskolai Általános Iskola, Bókay Árpád Általános Iskola, Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola

A 16. kerületben: 

Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola, Herman Ottó Általános Iskola, Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Szent-Györgyi Albert Általános Iskola, Móra Ferenc Általános Iskola

A 15. kerületben: 

Szent Korona Általános Iskola

A 14. kerületben:

Móra Ferenc Általános Iskola, Városligeti Angol-magyar Kéttannyelvű Általános Iskola

A 9. kerületben:

Ferencvárosi Sportiskola, Szent-Györgyi Albert Általános Iskola

A 22.kerületben:

BUDAPEST SCHOOL (CAMPONA)

Mennyibe kerül a tanfolyam?

Kontakt órák: 6.000 Ft/hónap. Online órák: 5.500 Ft/hónap. A részletes fizetési feltételeket az ÁRAK menüpontban találják.

Milyen hangszereken tanítunk?

Zongora (összetekerhető, hordozható), gitár (klasszikus). Az Információk / Órarendek oldalon tájékozódhatnak arról, hogy melyik iskolában milyen csoportos órák vannak.

Hány éves gyerekeket várunk?

Elsősorban alsó tagozatos gyerekekkel kezdjük a csoportos hangszeroktatást.

Hogyan lehet egyszerre több gyermeket tanítani hangszeren?

A gyerekek HANGSZER SPECIFIKUS ELMÉLETET tanulnak, ami annyit jelent, hogy az adott hangszerhez kapcsolódó elméleti alapokat úgy sajátítják el, hogy közben már a kezükben (a kezük alatt) van az adott hangszer. Játékosan, rajzokkal, színekkel tanulunk! Két fontos dolgot tanulnak meg kezdetektől: az adott hangszeren való tájékozódást, és rövid, általuk is jól ismert dalok megszólaltatását.

Módszertanilag úgy épül fel egy óra, hogy nem csupán a hangszert használjuk. Feladatainkat csoportosítjuk, és minden órán minden típusú feladatot igyekszünk érinteni. Vannak elvont gondolkodást segítő kérdések, színezés a munkafüzetben, nagymozgásos feladatok, ritmus gyakorlás, éneklés, levegőben zongorázás (gitározás), majd ezek után megyünk a hangszerhez, és mire odajutunk, már tudják is a gyerekek, hogy mit kell játszani. Egy-egy órán megtanulunk egy-egy dalt, de vannak ismétlő órák. Ezeket az ismert dalokat kísérettel szoktuk előadni, így a figyelmük is, és a fegyelmük is megnő... :)

Érdemes-e venni saját zongorát?

Nem kötelező, de érdemes. Annak tudatában vásároljanak összetekerhető zongorát, hogy ezeket a hangszereket a gyerekek maximum 2 év alatt kinövik, többre vágynak. Ahol kistestvér is van, ott mindenképp érdemes beruházni.

Hol vegyünk összetekerhető, hordozható zongorát?

Az iword márkát javasoljuk. A google keresőbe írják be (például): iword 49 keys roll up piano (ez egy 4 oktávos hangszer). Ekkor kidobja a lehetőségeket, több helyről is lehet rendelni. A 61 billentyűs (5 oktávos) hangszerek még éppen elférnek a padokon. 88 billentyűs hangszert nem érdemes vásárolni, egyrészt lelógnak a padokról, másrészt a gyerekek úgyis kinövik ezeket az összetekerhető zongorákat, és ha megmarad a zongora iránti érdeklődésük, akkor majd vesznek nekik "igazi" zongorát... :)

Hol és milyen márkájú gitárt érdemes venni?

A gyakorló gitárok között az egyik legnépszerűbb a Geryon LC-14-es vagy LC-28-as típus (alsó tagozatosoknak jellemzően 3/4-es méretű), melyet 13.000 Ft-tól lehet megkapni. Interneten érdemes körbenézni ez ügyben. Azt szoktuk mondani, hogy ne vásároljanak azonnal gitárt, várják meg, hogy gyermekük szándékai valóban komolyak-e. Pár hétig hangszer nélkül is járhat. 

Hány fő van egy kontakt csoportban?

Szeretnénk, ha a csoportok létszáma nem duzzadna 8-10 fő fölé, ez akkor lehetséges, ha az iskolákon belül szépen el tudjuk osztani a gyerekeket több csoportra. Ebben fogjuk kérni az Önök rugalmasságát, segítségét. 

Mit kell tennem, ha gyermekem hiányzott egy óráról?

Online órán tud pótolni. Nem szükséges előre egyeztetni az időpontot!

Miért nem alkalmanként kell fizetni?

Azért, mert a Zenesuli költségei állandóak. A terembérlet, az oktatók díjazása állandóan felmerülő költség. A módszerek fejlesztése, a feladatlapok, munkafüzetek kidolgozása egy olyan háttérmunka, amely mind-mind beletartozik a Zenesuli életébe. Koncerteket, bemutatókat tervezünk, szervezünk, tehát a munkafolyamatok nem a heti 40 percre korlátozódnak. Kérjük a megértésüket!

Mi történik, ha iskolai rendezvény miatt marad el a foglalkozás?

Ilyen esetben mindig megkeressük az iskolát, hogy el tudjuk-e mozdítani a teljes csoportot pl. korábbra. Szerencsére ez legtöbbször megoldható. Ha mégsem megoldható, akkor a foglalkozást online megtartjuk vagy egy részletes oktató videót küldünk.

Nem kaptam elektronikus számlát, mi az oka?

Előfordulhat, hogy rosszul van rögzítve az e-mail cím a rendszerben. Ha azonban valaki már régebb óta kap számlát, mégis elmarad, akkor érdemes ellenőrizni a spam mappát. Ha ott sincs a számla, akkor kérem, jelezzenek az azzzenesuli@gmail.com címen.

Felveszik-e a gyermekemet majd az állami zeneiskolába?

Figyeljük a gyerekeket, akik hozzánk járnak, és szólunk a szülőknek, ha úgy látjuk, hogy valaki a zeneiskolába való, eséllyel indul a felvételin. Ilyenkor arra bátorítjuk a szülőket, hogy gyermeküket szolfézs előképzőbe is írassák be, hiszen az állami zeneiskolai felvételin szépen, tisztán éneklő gyerekek előnyben lesznek. A felvételire elkísérjük a gyerekeket, és segítünk, hogy a legjobbat hozzák ki magukból. Sajnos garanciát nem tudunk vállalni, hogy felveszik a gyerekeket, mert az állami művészetoktatásban nagyon nagy túljelentkezés van az érintett hangszereken (legalábbis Budapesten).

Lehet-e bármikor jelentkezni az online kurzusokra?

Igen, lehet, mert projekt elv szerint dolgozunk, a gyerekek bármikor be tudnak kapcsolódni.

Hány fő van az online órákon?

Minimum 6, de maximum 8 fős csoportokkal dolgozunk, azonban 8 fős létszám felett már szóba kerül a csoportbontás.

Van-e valami extra technikai igénye az online óráknak?

Egy telefonról is be tudnak jelentkezni, de célszerű laptopot használni, hogy jól látszódjon az oktató a képernyőn. A gyerekek a gitárosok esetében úgy üljenek, hogy látszódjon a teljes gitár szemből, a zongoránál pedig célszerű, ha tudják úgy forgatni a kamerát, hogy egyszer az arcukat lássuk, egyszer pedig a kezüket a zongorán.

Milyen módszerrel oktatnak online?

Lényegében ugyanazokat az elemeket használjuk, mint a kontakt órákon, és ugyanúgy működnek is ezek a módszerek. 14 csoportban jelenleg 65 gyermek jár online óráinkra.