Nemzetközi zenei vizsga - mindenkinek!

2021.02.20

Mi is az az ABRSM, és miért nem terjedt el a köztudatban? Egy nemzetközi zenei vizsga, sőt vizsgarendszer, ami azért nem közismert, mert a magyar gyerekek a magyar oktatási rendszer keretein belül szerezhetnek értékes bizonyítványt. Kik azok a gyerekek, akik a "The Associated Board of the Royal Schools of Music", azaz ABRSM vizsgát tesznek? Magyarországon elsősorban a külföldi iskolák külföldi diákjai élnek a vizsga lehetőségével, ők nem a magyar oktatási rendszer tagjai. Magánoktatásban részt vevő magyar gyerekek számára azonban nagyszerű lehetőség, hogy egy nemzetközileg elismert oklevelet szerezhessenek valamely fokozaton.

Grade 1-től Grade 8-ig vannak a fokozatok, de van egy Grade Initial fokozat, ahol ki van zárva a bukás lehetősége. Ezen érdemes kedvcsinálónak részt venni. :) A vizsga megléte jól mutat akár egy középiskolai felvételin, de a Grade 6-os fokozat után a pontszámok konkrétan beszámítanak az egyetemi felvételibe. A vizsgadíjak 40 fontnál kezdődnek, és a szintnek megfelelően emelkednek, ami nagyon kedvező ár-érték arány.

Ezért egyre több időt töltünk oktatóinkkal az abrsm honlapján! :) Nagyon szimpatikus a rendszer, és nagyon várjuk az első bemutatkozásunkat, melynek időpontja várhatóan 2022 tavasza lesz!